Myslimanizmi politik

Cover Myslimanizmi politik

Kur Feja na rezulton të jetë Politikë

Cover Myslimanizmi politik Myslimanizmi politik ose islamizmi – ndryshe nga xhihadizmi ose terrorizmi – pikësëpari, jo domosdoshmërisht ka të bëjë me dhunën. Përkundrazi, shumica dërrmuese në lëvizjen isla- mike është distancuar nga përdorimi i dhunës prej shumë kohësh dhe, në vend të kësaj, është duke u përpjekur të ushtrojë ndikim politik dhe shoqëror. Përfaqësues të islamit politik janë strategë politik të mirë-trajnuar, të cilët, nën petkun e paraqitjes dhe përmes islamit të orga- nizuar dhe organizatave islame kryejnë veprimtari të vendosur lobimi në Evropë për të promo- vuar zbatimin e shoqërisë islame. Christine Schirrmacher na jep një përmbledhje të stërholluar të zanafillës së kësaj lëvizjeje globale, këndvështrimin e saj për botën, dhe qëllimet e saj, dhe ajo tregon se është, në thelb, një produkt i shek. 20. Lexuesi, për më tepër, do të fitojë njohuri mbi Vëllazërinë Myslimane, formën e parë të institucionalizuar të myslimanizmit politik. Aktu- alisht, ajo është lëvizja më e ndërlidhura dhe më e suksesshmja në botë.

Bibliografia

  • Christine Schirrmacher. Myslimanizmi politik: Kur Feja na rezulton të jetë Politikë. Seria e Problemeve Globale 16. VKW: Bonn, 2022. 88 pp. ISBN 978-3-86269-253-8.

Shkarko

  • Mbulesa (JPG)
  • Mbulesa e pasme (JPG)
  • Libër (PDF)